"Vsi otroci so umetniki. Problem je, kako ostati umetnik, ko enkrat odrasteš."
GSM: 040/913-903, 041/813-803

GLASBENA ŠOLA

Promusica - vse za glasbo!

Glasbena šola Promusica je prijazna glasbena šola, kjer prisluhnemo učenčevim željam in sposobnostim.

Imamo ogromno izkušenj na različnih področjih glasbenega izobraževanja. Vsako leto izobražujemo številne otroke, mladostnike pa tudi odrasle. Statistično gledano so naši najmlajši učenci stari štiri leta, najstarejši pa so upokojenci, ki si z glasbo krajšajo njihov vsakdan - za glasbo nikdar ni prepozno!

Poleg običajne oblike glasbene izobraževanja, organiziramo tudi glasbeno izobraževanje v obliki seminarjev za delavce v vzgoji in izobraževanju.


Za vpis v našo glasbeno šolo ni nikakršnih starostnih ali drugih omejitev. Ob vpisu ne izvajamo sprejemnih izpitov! Glavni moto naše šole je, da bi glasbo čim bolj približali ljudem. Na ta način smo tudi oblikovali sistem izobraževanja.

Organizacijsko smo se vam prilagodili tako, da smo lokacijsko šolo približali čimbolj vašemu domu in vam s tem prihranili ogromno časa in denarja pri prevozih k pouku v našo šolo. Glasbeno izobraževanje tako večinoma izvajamo v prostorih osnovnih šol, kjer imajo pouk vaši otroci, poučujemo pa tudi v nekaterih župniščih in v drugih za to specializiranih učilnicah.


Programsko smo prilagojeni učencu, njegovim željam in sposobnostim. Vsem, ki se vpišejo v našo glasbeno šolo svetujemo določen program, končna odločitev glede programa pa je odvisna od želje posameznika.

Imamo svoje programe za vse vrste elektronskih glasbil, klasična glasbila pa večinoma poučujemo po programih, ki so identični tistim z javnih glasbenih šol.

Glede na program, za katerega se učenec odloči, dobi ob zaključku šolskega leta vsak učenec potrdilo o obiskovanju pouka. V kolikor posameznik predela določeni program in se pri tem odloči za opravljanje internega izpita, za uspešno opravljen izpit dobi potrdilo o opravljenem programu. Vsak, ki poleg glasbila oz. petja uspešno opravi še predmet nauk o glasbi pa dobi interno spričevalo Promusice.


Način izobraževanja

Pouk se izvaja individualno ali v paru. Oba načina sta se v praksi pokazala kot uspešna, vendar za različne programe ter pod določenimi pogoji.

Pouk za vse programe poteka enkrat tedensko (po dogovoru tudi večkrat) po 45 minut, izjemoma na željo posameznika pa tudi po 30 minut.


Ob poučevanju glasbila je učencem sprotno razložena tudi glasbena teorija, tako, da jo takoj lahko uporabijo v praksi.

Poleg glasbila lahko učenci obiskujejo skupinski pouk nauka o glasbi, ki sicer v naši glasbeni šoli ni obvezen združuje pa glasbeno teorijo, na kratko nekaj o glasbenih obdobjih, osnovno poznavanje glasbil, solfeggia, ...


V našo glasbeno šolo ste torej vlsjudno vabljeni vsi, ki ste mladi po letih ali mladi po srcu in imate radi glasbo!